لیست اختراعات زهرا شیخ


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 6
تاریخ اظهارنامه: 1393/08/04
تاریخ ثبت: 1394/11/20
خلاصه اختراع:

نگراني هاي روز افزون پيرامون خطرات بالقوه مرتبط با مصرف غذاهاي با چربي زياد سبب شده است تا صنعت غذا به توسعه فرمولاسيون هاي جديد و اصلاح محصولات غذايي سنتي و صنعتي به فر آورده هاي با چربي كمتر روي آورد. توسعه زندگي ماشيني و شهري منجر به تغييرات زيادي در الگوهاي غذايي و شيوه زندگي مردم شده است كه در اين بين مصرف فرآورده هاي سوخاري و خميري خصوصا ماهي ومرغ و فرآورده هاي دريايي و ماكيان در چند سال گذشته بسيار رايج شده است .مرغ وگوشت سفيد يكي از محبوبترين محصولات در تعداد زيادي از كشورهاست كه دليل عمده محبوبيت آن طعم بي نظير و بافت منحصر به فرد آن است. رويكرد اصلي اين طرح فرموله كردن ناگت كم چرب با جايگزيني آرد سويا و اعمال امواج فراصوت بوده است. در كنار اين هدف ، اهدافي نظير بهبود كيفيت و بافت فر آورده هاي گوشتي، ارايه محصول جديد و كم چرب و رژيمي با محتوي چربي و كلسترول پايين تر و ارتقائ سطح سلامت عمومي جامعه نيز مد نظر بوده است.

تاریخ ثبت: 1396/12/19
خلاصه اختراع:

نان گندم يكي از اساسي ترين منابع تامين كننده انرژي در كشور است. اما بيماران سلياكي بدليل حساسيت به پروتئين هاي موجود در گلوتن گندم قادر به استفاده از اين منبع اصلي انرژي نيستند. هيچ غله ديگري بجز گندم توانايي تشكيل شبكه گلوتن و توليد نان با قابليت هضم و كيفيت مناسب را ندارد. هدف از اين اختراع هضم گليادين به منظور بر طرف كردن حساسيت است و توليد نان با استفاده از آرد گندم مي باشد. بدين منظور ابتدا آرد گندم با آنزيم ترانس گلوتاميتاز و آنزيم پروتئازي ( ليزين اتيل استر) مخلوط و در انكوباتور نگهداري شد پس از گذشت 3 ساعت زمان مجددا فرآيند آنزيم زني تكرار و در انكوباتور نگهداري شد. عمل اختصاصي آنزيم هاي ترانس گلوتاميناز و پروتئازي باعث شكستن پيوندهاي گيليادين مي شود از اينرو سبب حذف حساسيت در بيماران مي گردد. گليادين در آرد گندم مسئول ويژگي كشش پذيري و ويسكوزيته مي باشد به شكستن آن سبب تضعيف اين ويژيگي ها در گلوتن مي گردد. نان گندم با استفاده از آنزيم هاي ترانس گلوتاميناز و پروتئازي سبب شكستن پيوندهاي گليادين و از بين رفتن حساسيت در بيماران شد

تاریخ ثبت: 1389/08/12
خلاصه اختراع:

‏اكسيدهاي فلزي نيمرسانا، خواص مناسبي به عنوان لايه حساس حسگرهاي گازي از خود نشان داده اند. به همين دليل و با توجه به قابليت هاي ويژه مواد در ابعاد نانو، براي ساخت اين حسگر تركيب اكسيدهاي فلزي كبالت و مس -كه هر دو كاتالسيت هاي قوي در اكسايش متان هستند- در مقياس نانومتر و با روش سل- ژل سنتز گرديدند. نانوپودرهاي به دست آمده تبديل به قرص گرديده و پس از الكترود گذاري حساسيت آن ها در حضور متان اندازه گيري شد. بررسي حساسيت قطعات مختلف حسگر در حضور -6000 ppm ‏• ٣٠٠٠٠ ‏گاز متان در محدوده دمايي ºC ٣٠٠ ‏- ٢٠٠ ‏حاكي از بهبود قابليت حسگر با افزايش دما و غلظت گاز در اين محدوده از دما و غلظت متان بود. همچنين بهبود چشمگير حساسيت، با افزايش ميزان ناخالصي مشاهده شد به طوري كه حساسيت از ٩ ‏در قطعه اكسيد كبالت خالص با رشد 340 درصدي به ٣١ ‏در قطعه حسگر شامل ١۵ ‏درصد مولي مس رسيد. با توجه به حساسيت خوب حسگر در حضور مقداري بسيار كم تر از حد اشتعال پذيري متان، حسگرساخته شده ‏جهت شناسايي اين گاز مناسب مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/10/01
تاریخ ثبت: 1388/11/05
خلاصه اختراع:

با توجه به نقش نان در رژيم غذايي مردم به ويژه در ايران هر كاري در خصوص افزايش ماندگاري و بهبود كيفيت نان اهميت والايي دارد. در بين غلات گندم به دليل خصوصيات منحصر به فرد كه ناشي از حضور پروتئين گلوتن در آن است، قادر است نان انعطاف پذير و ملايم ايجاد كند ليكن در اثر برخي مواردي نظير آفات گياهي و از جمله مهمترين آنها حمله حشره سن و تجزيه پروتئين گلوتن اين خاصيت گندم دچار افت مي شود به گونه اي كه خمير آن روان، چسبنده و انعطاف پذير شده و به دست و دستگاه ها چسبيده و قابليت نان شدن را از دست مي دهد. راهكار ارايه شده در اين اختراع از دو طريق اين آثار منفي را مرتفع مي سازد يكي از طريق احياء و اصلاح مجدد ساختار پروتئين گلوتن از طريق اكسيداسيون و ديگري جايگزين ساختن گلوتن با ماده اي با خواص مشابه به همين منظور بهبود دهنده موجود در اين اختراع پس از انجام آزمايشات متعدد بهترين تناسب تركيبات قابل استفاده به منظورهاي فوق را فراهم ساخته و مواد اوليه موجود در آن در حالت تعادل و توازن با يكديگرند به گونه اي كه مصرف مقدار مناسبي از آن متناسب با كيفيت آرد و ميزان صدمه ديدگي گلوتن آرد در اثر حمله حشره سن مي تواند مشكلات فني آرد، خمير و نان را برطرف سازد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/06/18
تاریخ ثبت: 1388/07/08
خلاصه اختراع:

جدسازي گاز دي اكسيد كربن به منظور كنترل نشر آن در گازهاي اتلافي و گاز خروجي دودكش ها ارتقاي گاز طبيعي بازيافت گاز زير زميني و ازدياد برداشت نفت مورد توجه فراواني قرار گرفته است. در اين راستا در اينجا غشاهاي جديدي از آلياژ كاري اكريلونيتريل - بوتادين - استايرن (ABS) و پلي وينيل استات (PV Ac) تهيه شدند. سپس اثر شركت دادن تركيب درصدهاي متفاوت پلي وينيل استات (از 0 تا 60% وزني) بر تراوايي گازهاي دي اكسيد كربن متان و نيتروژن بررسي شد. نتايج نشان داد كه: - بالاترين مقدار تراوايي گاز دي اكسيد كربن در محتواي پلي وينيل استات 10% وزني رخ مي دهد. - بالاترين گزينش پذيري براي دي اكسيد كربن / متان در محتواي پلي وينيل استات 20% برابر 29 و براي دي اكسيد كربن / نيتروژن در 30% برابر 40/41 مي باشد. - در مجموع غشاهاي تهيه شده براي جداسازي دي اكسيد كربن / نيتروژن بهتر از دي اكسيد كربن / متان بودند.

تاریخ اظهارنامه: 1398/11/26
تاریخ ثبت: 1400/07/28
خلاصه اختراع:

اختراع مورد نظر نانوامولسيون تهيه شده از دو تركييب دو اسانس اكاليپتوس با نام علمي Eucalyptus globulus و ميخك با نام علمي Syzygium aromaticum مي باشد كه براي دور كنندگي پشه ها ساخته شده است. دور كننده هاي موجود در بازار، چه براي استفاده در روي پوست و چه براي آغشته كردن لباسها، از مواد شيميايي ساخته شده اند و در استفاده طولاني مدت علاوه بر ايجاد مشكلات پوستي، بعلت اينكه در محيط زيست تجزيه نمي شوند باعث ايجاد خطراتي براي انسان و محيط زيست خواهند شد. اكثر گياهان و مواد طبيعي حاصل از آنها خاصيت دور كنندگي حشرات را دارا هستند و مي توانند جايگزين هاي خوبي براي دور كننده هاي شيميايي باشند. با توجه به اينكه تركيبات فرار موجود در گياهان به سرعت در هوا پخش مي شوند و طول عمر كوتاهي دارند لذا به كمك علم نانوتكنولوژي مي توان نانوامولسيون آنها را تهيه كرد و از اسانس آنها مواد پايدارتر و آهسته رهش ساخت كه بتوانند خاصيت دور كنندگي خود را به مدت طولاني تري حفظ نمايند. نانوامولسيون حاصل براي استفاده روي پارچه طراحي و آزمايش شده است لذا كمترين تماس را با پوست افراد خواهد داشت و مقبوليت بيشتري نيز از طرف مصرف كننده دارد. از بين فرمولاسيون هاي ساخته شده فرمولاسيوني كه داراي كمترين ميزان امولسيفايرها (هركدام 7%) و كو- امولسيفاير (16%) بود انتخاب شد. اساس اين انتخاب علاوه بر شفافيت و موفقيت در سيكل هاي پايداري و همچنين اندازه ذرات با دستگاه DLS و ميكروسكوپ الكتروني، همانطور كه گفته شد ميزان كمتر استفاده از امولسيفاير ها به عنوان اجزاء شيميايي (و اجباري) نانوامولسيون بوده است. لازم به ذكر است كه كو-امولسيفاير بكار رفته (پروپيلن گليكول) از موادي است كه استفاده زيادي در صنايع غذايي و آرايشي دارد و همچنين امولسيفايرهاي تويين-80 و تويين-20 نيز در صنايع داروسازي و آرايشي مصارف زيادي دارند. براي ارزشيابي اين اختراع، دور كنندگي پارچه هاي آغشته به نانوامولسيون مورد نظر تحت تست هاي حشره شناسي براي پشه ها قرار گرفت و نتايج با پارچه هاي آغشته به اسانس هاي رقيق شده به همان نسبت مقايسه شد. براي دستيابي به دقت بيشتر، هر تست 4 بار تكرار شده و داده ها مورد بررسي هاي آماري قرار گرفتند. نتايج بررسي هاي آماري نشان داده پارچه هاي آغشته به نانوامولسيون مورد نظر زمان دور كنندگي را به چندين برابر افزايش داده است. Preparation and Optimization of nanoemulsions containing Eucalyptus globulus and Syzygium aromaticum essential oils as mosquito repellent

موارد یافت شده: 6